header banner
Default

Blandt de 50 rigeste i verden er Bitcoin-stiftere


Bitcoin-kursens himmelflugt har sendt den ukendte stifter af kryptovalutaen op blandt verdens rigeste med en formue på over 120 milliarder kroner.

Det er ikke så simpelt lige at sælge 980.000 bitcoin, uden det ville påvirke kursen voldsomt. Ellers kunne den ukendte stifter blive en af verdens rigste personer med et snuptag. (Foto: © DADO RUVIC, Scanpix)

Mens Nationalbankens direktør nu går ud og advarer om, at Bitcoin er en boble, der venter på at briste, så har årets mest omtalte kryptovaluta gjort stifteren ekstremt velhavende.

Kursen på 1 bitcoin er i skrivende stund over 120.000 danske kroner, og var søndag kun et par hundrede dollars fra at passere endnu en milepæl i form af 20.000 dollar (126.000 kroner).

Det er omtrent det samme beløb, som Apple-stifter Steve Jobs enke, Laurene Powell Jobs, er god for, og som indbringer hende en plads som nummer 40 på milliardærlisten.

Dog skal det nævnes, at det ikke ville kunne lade sig gøre at sælge det antal bitcoins, uden det ville påvirke bitcoin-kursen dramatisk.

Ifølge mediet Quartz har stifteren, som blot kendes under synonymet Satoshi Nakamoto, ikke rørt den godt 1 million store bitcoin-formue i en årrække.

Troede man havde fundet Satoshi Nakamoto

VIDEO:

Der er stadig ingen, der med sikkerhed ved, hvem der gemmer sig bag navnet Satoshi Nakamoto, selvom man sidste år troede, at mysteriet var blevet opklaret.

Her stod australieren Craig Wright frem og sagde, at det var ham, der havde opfundet den meget omtalte kryptovaluta og altså ejer af de mange digitale penge.

Det skete efter en månedlang jagt, hvor flere journalister mente at have identificeret Wright som hjernen bag bitcoin-systemet.

Men allerede timer efter Wrights ‘tilståelse’ blev der sået tvivl om, hvorvidt det nu var sandt.

Ifølge flere eksperter kunne Wright nemlig ikke fremlægge et troværdigt kryptografisk bevis for, at han var manden bag den første block i den blockchain, der bruges til at lagre og verificere alle bitcoin-transaktioner.

Bitcoin-kursen er steget med over 2.300 procent det seneste år.

Sources


Article information

Author: Adam Hernandez

Last Updated: 1704370803

Views: 920

Rating: 3.9 / 5 (82 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Adam Hernandez

Birthday: 2011-04-02

Address: 172 Crane Highway, Lake Cynthia, MD 03273

Phone: +4599089447761565

Job: Meteorologist

Hobby: Chess, Gardening, Aquarium Keeping, Writing, Calligraphy, Mountain Climbing, Bird Watching

Introduction: My name is Adam Hernandez, I am a risk-taking, vibrant, ingenious, frank, daring, unyielding, welcoming person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.