header banner
Default

Alles wat je moet weten over de Bitvavo exchange is hier te vinden


Table of Contents

  Partnerbijdrage

  Als je wilt investeren in crypto, is het belangrijk om een goede crypto exchange te hebben. Bitvavo is een van de crypto exchanges waar je uit kunt kiezen. Er is geen enkele exchange die het beste bij iedereen past. Iedereen heeft eigen voorkeuren en eisen waardoor verschillende crypto exchanges beter passen bij de een dan bij de ander. In dit artikel vind je enige uitleg over de Bitvavo crypto exchange, zodat je op hoofdlijnen een indruk krijgt van de bekendste cryptobeurs van Nederland.

  Wat is een crypto exchange?
  Een crypto exchange is een beurs waar je cryptomunten kunt verhandelen. Het handelen in crypto kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Maar de makkelijkste manier is om dit te doen bij een crypto exchange. Een crypto exchange werkt eigenlijk hetzelfde als de aandelenbeurs, maar dan wordt er natuurlijk gewerkt met crypto. Bij een crypto exchange heb je een wallet waar je je crypto in kunt bewaren. De crypto in de wallet kan makkelijk verhandeld worden op de crypto exchange doordat het ermee verbonden is. Afhankelijk van de exchange, kunnen er andere features aangeboden worden als handelen in aandelen, opties en futures.

  Bitvavo exchange eigenschappen
  De Bitvavo exchange heeft een aantal eigenschappen waarmee het zich kan onderscheiden van de rest. Ten eerste is Bitvavo betrouwbaar gebleken, er wordt namelijk veel geld geïnvesteerd in de beveiliging van het online platform. Goede beveiliging is erg belangrijk bij een crypto exchange. Een crypto exchange wordt namelijk vaak aangevallen door hackers waardoor je kans hebt om je cryptomunten te verliezen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Met een goede beveiliging wordt ervoor gezorgd dat je digitale munten veilig blijven. Bovendien heb je een verzekering waarmee de schade tot een bepaalde hoogte wordt vergoed wanneer je cryptomunten onverhoopt toch zouden worden gestolen. Een ander voordeel is dat Bitvavo erg lage transactiekosten heeft. De transactiekosten zijn zelfs zo laag dat het de goedkoopste exchange van Nederland is. Het aanbod aan cryptomunten is hier ook voldoende groot, je kunt hier namelijk meer dan 150 soorten cryptomunten vinden. Een ander voordeel van de Bitvavo beurs is dat het platform in het Nederlands is uitgevoerd, en ook de helpdesk je in het Nederlands te woord kan staan. Veel andere cryptobeurzen zijn volledig in het Engels. Het nadeel van Bitvavo is dat er grotere crypto exchanges zijn te vinden, met veel meer mogelijkheden om te handelen in crypto en andere financiële producten. Daarnaast hebben veel andere exchanges ook en een nog groter aanbod van cryptomunten. De meer exotische cryptomunten vind je vaak dus niet bij Bitvavo.

  Andere crypto exchanges
  Bitvavo is natuurlijk niet de enige crypto exchange waar je uit kunt kiezen. Er zijn vele andere exchanges waar je terecht kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan Binance, Crypto.com en Coinbase. Binance en Crypto.com zijn wat grotere exchanges die meer opties hebben voor het investeren in crypto. Crypto.com is een relatief nieuw platform dat vooral een aantrekkelijke interface heeft. Voor meer informatie over crypto exchanges kijk je bijvoorbeeld op Bestebank.org.

  Dit artikel wordt u aangeboden door Bestebank.org. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

  Sources


  Article information

  Author: Michael Lee

  Last Updated: 1704239521

  Views: 870

  Rating: 3.8 / 5 (102 voted)

  Reviews: 81% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Michael Lee

  Birthday: 1952-10-07

  Address: 137 Emily Hills Suite 771, North Carriefurt, CT 34892

  Phone: +4853044610779103

  Job: Forensic Scientist

  Hobby: Sailing, Orienteering, Tea Brewing, Tennis, Hiking, Chess, Running

  Introduction: My name is Michael Lee, I am a brilliant, talented, important, honest, Open, valuable, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.